maanantai 31. maaliskuuta 2014

Keväinen minttusuklaatäytekakku


Koristelin kakun kevään kunniaksi keväisellä kukkivalla puulla. Pohjana on suklaakakkupohja, jonka ohje löytyy täältä. Täytteenä on pätkiksillä maustettua minttusuklaatäytettä. Päällystin kakun sokerimassalla ja tein siihen puun, kukkia ja lehtiä erivärisistä sokerimassoista, joita saa nykyään kätevästi hyvin varustelluista ruokakaupoistakin. Koristeet liimasin kakkuun tomusokerikuorrutteella. 

Varaa kakun tekemiseen mieluiten kolme päivää aikaa: Tee kakkupohja päivää ennen kuin täytät sen ja anna sen maustua ja hyytyä jääkaapissa yön yli ennen koristelua ja tarjoamista.

Minttusuklaatäyte, riittää hyvin 5 tai 6 munan kakkuun 2-3 väliin.

Ainekset:



3dl kuohukermaa

200g tuorejuustoa
100g maitorahkaa
100g tummaa suklaata
200g pätkis mini bites -suklaata
4 liivatelehteä
3 rkl vettä
1rkl vaniljasokeria


Kostutukseen kaakaota



1. Rouhi pätkikset veitsellä pieniksi paloiksi. Sulata tumma suklaa vesihauteessa tai mikrossa ja sekoita pätkikset sen joukkoon. Sulata seosta vielä vähän aikaa mikrossa, jos pätkikset eivät sula tasaisesti tumman suklaan joukkoon. 



2. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sekoita rahka, tuorejuusto ja suklaasula keskenään. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita se suklaa-tuorejuusto-rahkaseokseen.


Suklaa-tuorejuusto-rahkaseos

3. Mittaa pieneen kattilaan 3 rkl vettä ja kuumenna kiehuvaksi. Liuota liivatelehdet kiehuvaan veteen ja anna seoksen jäähtyä hetki, älä kuitenkaan niin kauan, että liivatteet alkavat hyytyä.
Kaada liivateseos ohuena nauhana muun täytteen sekaan vatkaten samalla hitaasti sähkövatkaimella. Mausta täyte vaniljasokerilla.


Valmis täyte näyttää suunnilleen tältä

Suklaakakkupohja

4. Leikkaa kakkupohjaan kaksi tai kolme väliä. Kokoa kakku irtopohjavuokaan: Laita alimmaisen pohjan ympärille tueksi leivinpaperia tai reunakalvoa ja sen ympärille irtopohjavuoka. 



Käytä kostutukseen kaakaota: tee joko tavallinen kaakaojuoma tai sekoita maitoon leivontakaakaojauhetta ja mausta sokerilla. Kokoa kakku: Levitä kostutusta alimmaisen pohjan päälle ja laita täytettä sen päälle. Jaa täyte tasaisesti kakun väleihin ja muista kostuttaa myös kakun päällimmäinen pohja. Laita kakku peitettynä yön yli jääkaappiin.


Kuorruta ja koristele kakku
haluamallasi tavalla.

Voit kuorruttaa kakun esim. kermavaahdolla tai  sokerimassalla. Sokerimassaa tarvitsee n. 500g kakun päällystämiseen.
Alla on muutamia vaihekuvia sokerimassalla kuorruttamisesta:


Tasoita kakun reunat kermavaahdolla.


Kauli sokerimassasta hyvin tomusokeroidulla
alustalla kakun kokoinen levy.


Painele massa tasaisesti kakun ympärille
ja leikkaa ylimääräinen massa pois.


Koristelussa vain mielikuvitus on rajana,
käytä erivärisiä massoja koristeisiin.

Liimaa koristeet kakkuun
tomusokeri-vesi-kuorrutteella.

Säilytä kakku jääkaapissa, mutta älä peitä sitä, koska
 sokerimassa kerää pintaansa kosteutta ja alkaa "hikoilla".




2 kommenttia :