perjantai 24. heinäkuuta 2015

Kesäkurpitsapasta hummuksen kera


Kesäkurpitsasta valmistettu "pasta" maistuu hyvin alkuruokana tai kevyempänä lounaana. Tarjosin itse marinoidun kesäkurpitsapastan kanssa itse tehtyä hummusta ja koristelin annokset kirsikkatomaatilla ja persiljalla.  Helpointa kesäkurpitsapastan tekeminen on mandoliinilla tai julienne-kuorijalla, joilla saa nopeasti raastettua kesäkurpitsan ohueksi nauhaksi. Raastaminen onnistuu myös juustohöylällä, jolla tulee paksumpaa pastaa. Kuudelle henkilölle tein pastan kolmesta kesäkurpitsasta. 
Alkuperäisen ohjeen löysin Vilma P:n blogista. Hummusta tulee ohjeesta noin kulhollinen ja sitä kannattaa varata mielummin liian paljon kuin liian vähän, sillä se katoaa nopeasti parempiin suihin. Kokonaisuudessaan tämä alkuruoka on maukas ja sopivan kevyt, jotta pääruuallekin jää tilaa. 

Kesäkurpitsapasta, 2 annosta:
1 iso kesäkurpitsa

Marinadi:
1 rkl öljyä
1 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl kalakastiketta
1 tl srirachaa tai muuta chilikastiketta (itse laitoin vain chilimaustetta)

1. Sekoita marinadin ainekset keskenään. 

2. Raasta kesäkurpitsasta ohuita nuudeleita. Laita kesäkurpitsanuudelit pannulle pienen öljytilkan kanssa ja sekoita myös marinadi joukkoon. Kuumenna pari minuuttia. Älä kypsennä liikaa, sillä ylikypsänä kesäkurpitsasta tulee helposti vetistä. Tarjoa esimerkiksi hummuksen tai pastakastikkeen kanssa. 

Hummus, noin 6 annosta:
2 pkt kikherneitä (GoGreen, á 290g)
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl tahinia
1 pieni valkosipulinkynsi
2 rkl sitruunamehua
4 rkl vettä
ripaus kurkumaa tai paprikajauhetta
suolaa 

1. Soseuta kikherneet muiden ainesten kanssa sauvasekoittimella tai blenderissä tasaiseksi. Lisää tarvittaessa vettä, jos rakenne on liian paksu. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai muita mausteita. 

Vinkki! Tarjolle laitettavan hummuskulhon voi koristella muutamalla kikherneellä ja päälle voi lorauttaa tilkan oliiviöljyä. 
Hummus maistuu myös hyvin esimerkiksi dippinä kasviksille, levitteenä leivän tai riisikakkujen kanssa tai salaatin kera.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti