keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Vadelmakinuskikakku




Tein ylioppilasjuhliin kaksi isoa sokerimassalla päällystettyä täytekakkua. Pohja on tavallinen vaalea sokerikakkupohja, jonka ohje löytyy täältä. Itse tein 6 munan kakun, josta riittää n. 15-20 hengelle. Kakkupohja kannattaa tehdä päivää ennen kakun täyttämistä, jotta se ehtii kunnolla jäähtyä. Täytteessä on vaahdotettua kinuskia, tuorejuustoa ja vadelmia. Täytteen kinuskin tulee olla täysin jäähtynyttä ennen kuin sen voi vaahdottaa, joten se kannattaa tehdä useita tunteja ennen muun täytteen tekemistä. Täytteen ohje on Kinuskikissan blogista ja sieltä löytyy myös liivatteeton vaihtoehto. Koristeet tein sokerimassasta ja kiinnitin ne kakkuun tomusokerikuorrutteella.

Vadelmakinuskitäyte, 2-3 ison täytekakun väliin:

Kinuskikastike:

1,5 dl fariinisokeria
2 dl kuohukermaa

Muu täyte:

200g maustamatonta tuorejuustoa
n. 400g kotimaisia tuoreita tai pakastevadelmia 
2 dl kuohukermaa
1,5 liivatelehteä
2 rkl vettä

1. Mittaa fariinisokeri ja kuohukerma pinnoitettuun kattilaan ja kuumenna kunnes seos kiehahtaa ja fariinisokeri on liuennut kerman joukkoon. Älä keitä kinuskikastiketta enää kiehahtamisen jälkeen, koska muuten siitä tulee liian kovaa vaahdotettavaksi. Jäähdytä kinuskikastike jääkaappikylmäksi. 

2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuustoa vatkaimella ja sekoita se kermavaahdon joukkoon. Vatkaa täysin jäähtynyt kinuski vaahdoksi ja lisää se kerma-tuorejuustoseokseen. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. 

3. Mittaa 2 rkl vettä pieneen kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Liuota liivatelehdet kiehuvaan veteen. Anna jäähtyä pieni hetki, jotta täytteen kerma ei juoksetu kuuman liivateseoksen takia.

4. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla vatkaten. Sekoita jäiset vadelmat täytteeseen. Tuoreet vadelmat voi asetella täytteen päälle samalla kun täyttää kakkua.

5. Täytä kakku; 

- Muista kostuttaa pohjat, itse käytin kostutukseen vaniljasokerilla maustettua maitoa. 
- Laita kakun ympärille reunakalvoa tai leivinpaperia, jotta täyte pysyy kakun sisällä enne hyytymistä.
- Peitä täytetty kakku kelmulla ja laita se jääkaappiin hyytymään mieluiten seuraavaan päivään.




 Irrota hyytyneen kakun ympäriltä reunakalvot tai leivinpaperi. Jos päällystät kakun sokerimassalla, tasoita kakun reunat kermavaahdolla tai sokerikreemillä. Sokerikreemillä saa tasaisemman pinnan ja se eristää hyvin sokerimassan kakun kosteudelta. 



Sokerikreemi, yhteen kakkuun, ohje Kinuskikissalta:



125g margariinia

1 tl vaniljasokeria
4 dl tomusokeria
1 rkl vettä

1. Pehmennä margariini sähkövatkaimella notkeaksi. Lisää vaniljasokeri. Vatkaa tomusokeri pienissä erissä margariinin joukkoon. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Kreemi ei levity kylmänä, joten lämmitä sitä tarvittaessa vähän aikaa mikrossa, kunnes siitä tulee notkeaa.



Sokerikreemillä tasoitetut reunat
Kermavaahdolla tasoitetut reunat

Sokerimassasta tehtyjä kukkia kuivumassa kukan muotoon



4 kommenttia :

  1. Ihana kakku! Oletko tehnyt nuo yhden kuvan macaronit, keksit ja toisen kakunkin? :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Toinen kakku ja macaronit eivät ole minun tekemiäni, mutta suklaakeksit tein :)

    VastaaPoista
  3. Stemmaa muuten aika hyvin yhteen kakun koristeet ja macaronit ;)

    VastaaPoista
  4. Mietin itse ihan samaa, valitsit hyvät värit macaroneillesi ;)

    VastaaPoista