torstai 26. kesäkuuta 2014

Nopea yrttileipä


Tämä yrttinen leipä maistuu hyvin sellaisenaan tai esim. keiton kanssa tarjottavana. Kumina, muskottipähkinä ja timjami tuovat leipään ihanan ja melko voimakkaan maun. 


Ainekset: 

7 dl vehnäjauhoja
3 rkl sokeria
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl kuminan siemeniä
1/2 tl suolaa
1/2 tl kuivattua timjamia
1/2 tl jauhettua muskottipähkinää
1 muna
2,5 dl rasvatonta maitoa
3/4 dl rypsiöljyä


1. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Sekoita muna, maito ja öljy pienessä kulhossa ja lisää ne kuivien aineiden joukkoon. Sekoita taikinaa vain sen verran, että siitä tulee tasaista. 



2. Voitele 23 cm x 12 cm leipävuoka rypsiöljyllä ja laita taikina tasaisesti vuokaan. Paista leipää 175 asteessa n. 40-50 minuuttia, tai kunnes tikulla kokeiltaessa tikkuun ei tartu taikinaa. Anna jäähtyä 10 minuuttia ja irrota sitten vuoasta. 

Tarjoa leipä esim. keiton kanssa

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti