tiistai 11. helmikuuta 2014

Brownies cookies


Tein brownies cookieseja nimipäivieni kunniaksi Suklaapandan keittiössä -blogista löytyvällä ohjeella. Amerikkalaiset cookiesit ovat usein isoja ja suklaisia ja niiden sisus on ihanan pehmeä. Keksejä ei saa paistaa liikaa, koska muuten niistä voi tulla kuivia.  Ohjeesta tulee noin 20 isoa keksiä.

Ainekset:

200g tummaa suklaata
50g tummaa tai maitosuklaata karkeana rouheena
30 g voita tai margariinia
2 munaa
1 1/2 dl sokeria 
1/2 dl vehnäjauhoja
1/4 tl leivinjauhetta
1/2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Leikkaa 200g tummaa suklaata paloiksi ja sulata voin kanssa miedolla lämmöllä kulhossa vesihauteessa. Pidä huoli, ettei vesi ylety kulhon pohjaan asti. Sekoittele seosta ja laita se jäähtymään, kun se on tasaista.

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa.


2. Sekoita munat ja sokeri puuhaarukalla tai vispilällä kevyesti sekaisin. Sekoita kuivat aineet keskenään. Rouhi jäljelle jäänyt 50g suklaata karkeaksi rouheeksi. Lisää jäähtynyt suklaasula munien ja sokerin joukkoon ja sekoita. Lisää kuivat aineet ja suklaarouhe ja sekoita tasaiseksi nuolijalla. 


3. Lusikoi taikinasta pyöreitä kasoja pellille leivinpaperille. Voit halutessasi ripotella keksien päälle hieman sormisuolaa ennen paistamista, koska suola ja tumma suklaa sopivat tosi hyvin yhteen. Jätä pari senttiä tilaa keksien välille ja paista 175 asteessa n. 10 min. 


Keksit ovat valmiita, kun niiden pinta on halkeillut eikä kiillä enää niin paljon. Ne ovat uunista tullessaan pehmeitä, mutta ne jähmettyvät vähän jäähtyessään. 


Anna keksien jäähtyä leivinpaperilla ja irrota ne sitten varovasti. Tarjoa keksit heti tai säilytä ilmatiiviissä rasiassa. Voit tarjota ne esimerkiksi maidon tai vaikka vaniljajäätelön kanssa.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti