maanantai 7. lokakuuta 2013

Thaimaalainen kana-kookoskeitto


Thaimaassa on paljon erilaisia keittoja, joissa monessa on nuudeleita ja liemi niiden päällä. Tämä on perinteinen tom ka gai -keitto ja se ei ole liian tulinen. Sen voi tarjota myös ilman riisinuudeleita esim. alkuruokana. Ohjeesta tulee noin neljä annosta.

Ainekset:



noin 200g riisinuudeleita

4dl kookosmaitoa
2dl kanalientä (kiehauta 2dl vettä ja 1/2 liemikuutiota)
n.5cm:n pala tuoretta inkivääriä tai galangajuurta
3rkl demerarasokeria
2rkl kalakastiketta
3 punaista chiliä
250g broilerin rintafileitä tai reisilihaa
1 limetti
tuoreita korianterinlehtiä koristeeksi


Halutessaan liemeen voi laittaa myös:



2 sitruunaruohon vartta

noin 5 kafferilimetin lehteä
150g osterivinokkaita halkaistuna

1. Kuori ja viipaloi inkivääri. (Halkaise sitruunaruohon varsi ja silppua se pieniksi paloiksi). Kuumenna kanaliemi suuressa kasarissa. Lisää kookosmaito ja inkivääri (sekä kafferilimetin lehdet ja sitruunaruohon varsi). Kuumenna kiehuvaksi miedolla lämmöllä. 


Kaavi chilin siemenet pois. 


2. Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta ne hyvin. Voit laittaa niihin vähän öljyä, jotteivät ne tarttuisi toisiinsa. 

3. Leikkaa broileri suikaleiksi. Halkaise chilit pitkittäin ja kaavi siemenet pois (siemenet voi myös jättää poistamatta, mutta ne ovat  aika tulisia). Silppua chili pieniksi paloiksi. Lisää kasariin sokeri, kalakastike, chili, ja broileri (sekä osterivinokkaat) ja hauduta 8-10min, kunnes broileri on kypsää.  


Hauduta, kunnes broileri on kypsää.

4. Purista limetistä mehu ja lisää se liemeen. Maista, ja jos haluat liemeen lisää suolaa, lisää kalakastiketta. Jos se on liian suolaista tai tulista, voit lisätä siihen vähän sokeria.



5. Laita nuudeleita annoskulhoihin ja annostele keittoa niiden päälle. Koristele annokset korianterinlehdillä ja tarjoa. 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti